Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoek in de titel
Zoeken in inhoud
Post Type Selectors

Meest Gestelde Vragen

Wij adviseren tussen u en de vele leasemaatschappijen.

Ik ben particulier en wil ook een Financial Lease overeenkomst afsluiten kan dat?

Nee, “De Leasemakelaar” werkt alleen op de zakelijke markt.

Welke informatie vraagt “De Leasemakelaar?

In de meeste gevallen wordt de aanvraag beoordeeld aan de hand van de cijfers. Soms is het onderpand voldoende als er een flinke aanbetaling op gedaan wordt. Indien door u gewenst kunnen de contacten over uw cijfers rechtstreeks tussen de geldverstrekker en uw boekhouder e/o accountant verlopen. In alle gevallen zal in het eerste contact door “De Leasemakelaar” aangegeven worden wat in uw geval noodzakelijk is.

Kan ik een Financial Lease aanvragen?

In de meeste gevallen wordt de aanvraag beoordeeld aan de hand van de cijfers. Soms is het onderpand voldoende als er een flinke aanbetaling op gedaan wordt. Indien door u gewenst kunnen de contacten over uw cijfers rechtstreeks tussen de geldverstrekker en uw boekhouder e/o accountant verlopen. In alle gevallen zal in het eerste contact door “De Leasemakelaar” aangegeven worden wat in uw geval noodzakelijk is.

Mijn bedrijf bestaat nog geen 2 jaar kan ik dan wel een Financial Lease aanvragen?

Ja, alleen dan vragen de meeste geldverstrekkers een minimale aanbetaling van 25% van de aanschafprijs. Dit kan ook bestaan uit de waarde van eventuele inruil. De investering / aankoop dient wel in verhouding te staan met uw “toekomstige” resultaten.

Als mijn aanvraag wordt afgewezen, wat kan “De Leasemakelaar” dán nog doen?

“De Leasemakelaar” heeft een samenwerking met verschillende autobedrijven, welke onder eigen naam of via een directe dealerorganisatie een Finacial Lease wél accordeert. Mocht u dus in 1e instantie worden afgewezen, zal “De Leasemakelaar” u in contact brengen met “een dealer die bij u past”. Deze gaat dan samen met u opnieuw kijken of een Financial, Operational of Shortlease tot de mogelijkheden kan behoren.

Zijn er voordelen bij Financial Lease via “De Leasemakelaar”?

Ja, leasen via “De Leasemakelaar” kent de volgende voordelen; Investeren zonder liquiditeitsverlies; 100% leasing van de (bedrijfs)auto, zowel nieuw als gebruikt; Fiscaal voordeel: rente- en investeringsaftrek; Tijdelijke voordelige fiscale regeling in 2011 voor bedrijfsauto’s; Recht op terugvordering van de BTW over de aanschafprijs; U bent economisch eigenaar, de auto staat op uw balans; Transparant; afschrijving, rente, looptijd en vaste leasetermijnen zonder (km)beperkingen; Looptijd zelf te bepalen; Laag leasetermijn mogelijk door gebruik van zelf te bepalen slottermijn; Ruimte om te ondernemen!

Is “De Leasemakelaar” de goedkoopste?

Nee, al doen wij daar wel ons best voor. Maar stel uzelf eens de volgende vraag:”Is de goedkoopste ook de beste???” “De Leasemakelaar” is een organisatie die korte lijnen heeft met de geldverstrekkers en daardoor minder lang bezig is met een aanvraag. Hierdoor kunnen wij snel en betaalbare tarieven aanbieden. De ervaring van “De Leasemakelaar” strekt zich uit over tientallen jaren waardoor betere afspraken gemaakt zijn met de geldverstrekkers. Doordat “De Leasemakelaar” veel “in eigen beheer” voorbereidt is zij concurrerend genoeg op de financial leasemarkt.

Wat gebeurt er aan het einde van het contract?

Na betaling van de laatste leasetermijn, wel of niet in combinatie met de slottermijn, is de auto uw volledige eigendom. Wij hopen dat u dan zo tevreden bent dat u opnieuw een gelijkwaardige zaak met “De Leasemakelaar” wilt doen.

Ik heb een slecht BKR. Kan ik dan tóch een Financial Lease aanvragen?

Voor eenmanszaken of VOF ’s waarvan de eigenaar een negatieve codering bij het BKR (Bureau Krediet Registratie) heeft kunnen wij helaas niets doen.

Kunnen “De Leasemakelaar” of de geldverstrekker de termijnen verhogen?

Nee, deze kunnen tussentijds niet verhoogd worden. Deze staan de gehele looptijd vast.

Slottermijn wat is of betekent dit?

Het woord zegt het al: het is een bedrag dat nog betaald moet worden aan het eind van de looptijd. U heeft over dit bedrag geen aflossing betaald tijdens de looptijd. In de meeste gevallen wordt de slottermijn gelijk betaald met de laatste maandtermijn van de overeenkomst. De hoogte, waarover ook u inspraak heeft moet wel in verhouding staan met de restwaarde.

Is er BTW terug te vorderen over de maandtermijnen?

Nee, u vordert n.l. de BTW ineens terug na aanschaf. Dus is het niet logisch dit nogmaals te doen over de termijnen. De maandelijkse leasetermijnen zijn vrij van BTW.

Klopt het dat ik de BTW niet kan financieren, zeg maar ex. BTW?

Ja, net als bij al uw zakelijke transacties kunt u in geval van Financial Lease de BTW gelijk terugvorderen bij uw eerste aangifte. De factuur staat immers ook op uw naam. U schiet als het ware de BTW even voor.

Is er een voordeel bij Financial Lease t.o.v. bijvoorbeeld Operationele Lease?

Hieronder noemt “De Leasemakelaar” de voordelen van Financial Lease;

  u bent economisch eigenaar,
  de auto staat op uw naam,
  u behoudt uw mogelijke investeringsaftrek en u heeft het fiscale eigendom,
  de BTW van de aanschafwaarde kunt u direct terugvorderen bij de fiscus.
  Financial Lease is transparant, u weet exact voor wat u betaalt en staat niet voor verrassingen zoals kilometer naheffingen,
  Financial Lease is veel flexibeler,
  u kunt zelf een eigen inbreng (aanbetaling/inruil) doen,
  is voordeliger bij tussentijdse afkoop of verkoop en
  na de leaseperiode bent u volledig eigenaar.

Klopt het dat je bij Financial Lease gelijk eigenaar van het object bent?

Economisch bent u inderdaad eigenaar. In het geval van een auto wordt deze door de leverancier aan u gefactureerd en het kenteken wordt ook op uw naam gezet. De geldverstrekker (lees leasemaatschappij) blijft zolang overeenkomst lopend is juridisch eigenaar van de auto. Tevens wil men, zolang de overeenkomst lopend is, hiervoor ook het originele overschrijvingsbewijs in beheer houden.